2018. március 26., hétfő 14:08

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - Központilag szervezhették az OLAF által vizsgált segélycsomagok megdézsmálását -

    Mai sajtótájékoztatóján Hadházy Ákos elmondta: információi szerint helytálló az a sajtóhír, miszerint az EU pénzekből fizetett RSZTOP(Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program) közbeszerzéseit vizsgálja az OLAF. Hadházy Ákos korábbi korrupcióinfóján részletesen beszámolt arról, hogyan zárták ki a közbeszerzéseken az ajánlatok legnagyobb részét, a vizsgált 51 részajánlatból 43-at.

Különösen visszatetsző, hogy az ajánlatok többségét azért zárták ki, mert azok "túl olcsók" voltak. Ez azért különösen aljas dolog, mivel amennyivel drágábban szerzi be az állam a csomagokat, annyival kevesebb jut az éhező gyermekek számára.  Az, hogy az ország minden területén ugyanazokkal a módszerekkel zárták ki az olcsóbb ajánlatokat és mindenhol ugyanannak a céghálónak a tagjai nyertek, központi szervezést feltételez. A nyertes céghálózat mögött debreceni üzletemberek állnak, a vesztes cégek gyanúja szerint ezek útját Kósa Lajos egyengethette.

Hadházy Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy a segélyprogramot már több évvel ezelőtt lebonyolíthatta volna az állam, azonban a kormány valószínűleg választási propagandacélokra szerette volna felhasználni az európai pénzt, ezért időzítette mostanra a csomagok kiosztását.

LMP Sajtó

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.