2018. március 26., hétfő 16:17

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 26., hétfő (OS) - A Jobbik üdvözli a Handó Tünde kinevezési ügyében hozott elsőfokú döntést

A Jobbik Magyarországért Mozgalom szerint egyértelműen a magyar jogszabályoknak megfelelő döntést hozott a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, amikor elsőfokú döntésében kimondta, Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke visszaélt a hatalmával. A Jobbik képviselői minden lehetséges fórumon, az országgyűlés plenáris és bizottsági ülésein, valamint a nyilvánosság előtt is részletesen bemutatták már többször, miért súlyosan aggályos, ahogy Handó Tünde a hatalmát gyakorolja. Ez az egyedi döntésekre ugyanúgy igaz, mint az általa megalkotott bírósági szabályzatokra. Konkrét válaszokat a részletes kérdéseinkre sem Handó Tündétől, sem a kormány képviselőitől nem kaptunk soha. Még akkor sem, amikor a Handó Tünde által megalkotott integritási szabályzat egyes pontjait – bírói indítványra – az Alkotmánybíróság megsemmisítette. Közben más bírák az Emberi Jogok Európai Bíróságánál próbálnak fellépni Handó Tünde egyszemélyi döntései ellen.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója