2018. március 27., kedd 14:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Reakció Tuzson Bence sajtótájékoztatójára Kamu adatkérések helyett inkább a valódi adatkérésekre válaszoljon a kormány -

    A kormányzati propagandagépezet által kitalált adatkérések helyett inkább azokkal a valódi adatkérésekkel foglalkozzon a kormány, amikre a mai napig nem válaszolt. A mai napig titkolják az adófizetők elől a paksi bővítés részleteit, az azt megalapozó Orbán-Putyin paktum hatástanulmányait, a teljes engedélyezési dokumentációt, a Gazprommal kötött szerződést, a kormányzati propagandaköltéseket, a sportcélú tao-kedvezmények tételes listáját, az Elios-ügyben készült OLAF-jelentést és még sorolhatnánk. Az LMP mindent nyilvánosságra hoz április 8-a után.

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ma arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a kormány nem hajlandó válaszolni egy nem létező adatkérésre. Állítása szerint a Helsinki Bizottság közérdekű adatkérésben kérte ki az üres állami tulajdonú lakások listáját, csakhogy ezt a szervezet cáfolta.

Ahelyett, hogy kitalált adatkéréseket utasít vissza a kormány, foglalkozhatna inkább azokkal a valódi adatkérésekkel, amire a mai napig nem válaszolt. Nem adta ki az LMP-nek például a paksi bővítést megalapozó Orbán-Putyin paktum hatástanulmányait, a Gazprommal kötött szerződést, a propagandaköltéseket, vagy az Elios-ügyben készült OLAF-jelentést. Az LMP-nek kormányon az első dolga lesz, hogy nyilvánosságra hozza ezeket a dokumentumokat.

Ungár Péter,
az LMP Országos Elnökségének tagja


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.