2018. március 27., kedd 15:24

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - A Momentum a fogamzásgátló tablettákat államilag támogatott gyógyszerré, a sürgősségi fogamzásgátlást pedig recept nélkül elérhetővé tenné.

    Március 23-án volt a lengyel-magyar barátság napja. Ez a nap testesíti meg a két nemzet hosszú barátságát, jelképezi a rengeteg közös történelmi pillanatot és közös küzdelmet.

“Március 23-án Lengyelországban több ezren tüntettek az abortusztörvény újabb szigorítása ellen. A Momentum teljes mértékben szolidáris a lengyel tüntetőkkel, azonban fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet arra, hogy Magyarországon is nagyon komoly hiányosságok vannak a témában." - mondta Cseh Katalin.

Lengyelország sajnos nincs ezzel egyedül, a magyar kormány is ott nyomja el népét, és csökkenti annak szabadságjogait, ahol csak tudja. Újabban éppen egymásra licitálnak abban, hogy ki tud nőellenesebb lenni.

A Momentum a kormánnyal szemben hisz a szabadság és nőket megillető jogokban, hisz abban, hogy kötelességünk megkönnyíteni a fogamzásgátláshoz való hozzájutást és a családtervezést. Ezért a fogamzásgátló tablettákat államilag támogatott gyógyszerré, a sürgősségi fogamzásgátlást pedig recept nélkül elérhetővé tennénk.

Videó a sajtótájékoztatóról: https://www.facebook.com/csehkatalin.momentum/videos/1845674178837507/

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.