2018. március 27., kedd 17:50

A Klebelsberg Központ közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Nincs "szappangate"!

A folyékony szappan hiányáról szóló, HVG-ben megjelent cikk egyértelműen hangulatkeltésről szól. A Molnár Ferenc Általános Iskola folyamatosan megkapja a Belső-Pesti Tankerületi Központtól a tisztítószereket és a tisztálkodáshoz szükséges anyagokat. Azt, hogy egy telefonon elkészített videót játszanak be arról, hogy nem jön éppen a szappantartóból a folyékony kézmosó, manipulatív trükknek tartjuk. A Tankerületi Központ is készített felvételt az iskolai mosdóban, amelyen egyértelműen látszik, hogy van szappan a kézmosóban. Az intézményvezető és kollégái rendszeresen ellenőrzik a mosdókban kihelyezett szappanok meglétét, állapotát. A cikkben szereplő videóban látható kék szappantartókat még azelőtt szerelték fel az iskolai mosdókba, hogy a Belső-Pesti Tankerületi Központ átvette volna az iskolák fenntartását. Ezek a tartók speciális habszappan adagolására alkalmasak csak. A helyi gyakorlat szerint azonban nem ezt, hanem a mosdókagylókra helyezett egyszerű folyékonyszappan-adagolót, továbbá hagyományos szappant használják a tanulók. A Belső-Pesti Tankerületi Központ az intézmény felől érkezett minden, tisztálkodással és higiéniával kapcsolatos igénynek eleget tett, beszerezte az iskola által kért mennyiségben az eszközöket, havi átlagban 350-400 ezer forintot fordít a fenntartó az iskolában szükséges tisztító és tisztálkodási szerekre.

Kiadó: Klebelsberg Központ