2018. március 27., kedd 19:05

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Szabálytalanul plakátolt a DK és a Momentum Szolnokon

    
Bár helyi rendelet tiltja, a Demokratikus Koalíció és a Momentum választási plakátokat helyezett el Szolnokon a Kossuth téren. Mivel a pártok helyi vezetői a hivatal szóbeli kérésére nem voltak hajlandók a jogsértően kihelyezett plakátok eltávolítására, ezért az önkormányzat a városüzemeltető cégét bízta meg az érintett hirdetmények eltávolításával.

A választási törvény minden település számára lehetővé teszi, hogy bizonyos frekventált területeken megtiltsa a választási plakátok elhelyezését. Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014-ben az 1/2014 (II.3.) számú rendeletében többek között a Kossuth téren is megtiltotta a választási plakátok elhelyezését.

A hivatal munkatársai, észlelve a rendelet megsértését, felhívták Füle Istvánt, a Demokratikus Koalíció helyi megbízottját, valamint Szekeres Évát, a Momentum helyi képviselő-jelöltjét, s felhívták figyelmüket az immár két választási kampányt is megélt rendelet előírásaira. Jelezték nekik, hogy egy másik szabályozást is megszegtek, ugyanis a plakátokkal teletűzdelt villanyoszlopok tulajdonosától, jelesül Szolnok városától tulajdonosi hozzájárulást is kellett volna kérniük a hirdetmények kirakásához.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.