2018. március 27., kedd 19:50

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - 552 ezer forintra büntették a kecskeméti buszpályaudvart, mert harmadszor is leszedte a Momentum plakátjait.

    Több mint félmillió forintra büntette a kecskeméti választási bizottság a Dél-Alföldi Közlekedési Központot, mert az állami cég harmadszor is leszedte a Momentum helyi jelöltje, Bodrozsán Alexandra plakátjait. A nagy összegű bírságot az indokolta, hogy a Nemzeti Választási Bizottság korábban már megbüntette egyszer negyedmillió forintra a céget, mert momentumos kampányplakátokat szedett le.

A keddi kecskeméti döntés szerint a cégnek a korábbi döntések után nyilvánvalóan tudnia kellett, hogy jogszerűtlen szedi le a Momentum plakátjait.

"Borzasztó, hogy állami cégek is akadályozzák a kampányt. Majdnem az összes tévé, rádió és újság a Fidesz kezében van, a plakátolás az ellenzék egyik utolsó esélye. Ezért nagyon fontos ez a precedens értékű döntés" - mondta a bírságról Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.
    
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.