2018. március 28., szerda 11:40

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. március 28., szerda (OS) - Demeter Márta a holnapi napon megvizsgálja a két legsúlyosabb letelepedési kötvényes iratait -

    A 444.hu információi szerint súlyos nemzetközi bűnügy gyanúsítottja és a szíriai diktátor pénzembere is magyar papírokat kapott a Rogán Antal-féle letelepedési kötvényprogramban. Az LMP országgyűlési képviselője a holnapi napon iratbetekintés keretében a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban szerez több információt a két érintettről.

Nemzetközi bűnszervezet tagjai kaptak magyar papírokat a botrányos letelepedési kötvény program keretében: a szír állampolgárságú Salmo Bazkka, akit az olasz hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy egy nemzetközi, pénzmosással foglalkozó bűnszervezet tagja, továbbá Atiya Khoury, aki szerepel az Egyesült Államok szankciós listáján, ugyanis ő Bassar al-Aszad szíriai diktátor egyik legbefolyásosabb pénzembere.

Az LMP országgyűlési képviselője, Demeter Márta a kezdetek óta vizsgálja a letelepedési kötvény programokkal kapcsolatos visszásságokat, nemzetbiztonsági botrányokat. A holnapi napon 10 órától a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalnál betekint a két érintett összes iratába.

LMP sajtó
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.