2018. április 5., csütörtök 11:27

A Magyar Államkincstár közleménye
    Budapest, 2018. április 5., csütörtök (OS) - Három hónappal korábban jutottak a támogatásokhoz a gazdálkodók

Az agrárterületen gazdálkodók érdekeit szem előtt tartva az utóbbi időszakban felgyorsította az agrárkifizetéseket a Magyar Államkincstár. Ennek eredményeként az Egységes Kérelmek alapján benyújtott támogatási igényeket 2018. március 31-ig, 441 milliárd forintban sikerült teljesíteni, ami érdemben járul hozzá a hazai mezőgazdaság színvonalának emeléséhez.

A kifizetett összeg 143 milliárd forinttal haladja meg az előző évi utalásokat. Ezáltal az egyéb közvetlen támogatásokkal együtt a 2017. október 15. és 2018. március 31. közötti időszakban összesen 464 milliárd forint többletforrást jelent a magyar gazdáknak. Ez egyben azt is jelenti, hogy az uniós jogszabályokban meghatározott 2018. június 30-ai határidő lejárta előtt három hónappal az Egységek Kérelmek keretében benyújtott 176.225 igénylés 97,76%-át sikerült teljesíteni.

A kormány agrár- és uniós politikájával összhangban a Magyar Államkincstár célja változatlanul az, hogy az adminisztrációs terhek könnyítésével és az ügyintézési folyamat gyorsításával a hazai gazdálkodók a továbbiakban is a lehető legrövidebb időn belül hozzájuthassanak az őket megillető agrártámogatásokhoz.

Kiadó: Magyar Államkincstár