2018. április 9., hétfő 16:44

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. április 9., hétfő (OS) - A Budapest történetét feldolgozó Kiscelli Múzeum új gyermekeknek szóló kiadványt mutat be. Manapság a múzeumok a kicsiket és családokat is megszólítják, ennek egyik eszköze a rajzos, dúsan illusztrált foglalkoztató füzet, ami gyereknek szóló eszközökkel tanít művészetet, történelmet.

    A Barangoló a Kiscelli Múzemban című könyv a Barangoló sorozat második része, az alkotók ezt megelőzően a Nemzeti Galériát folgozták fel rajzban. A könyvet Nemes Anita rajzolta, a szövegeket Varga Viola írta, a múzeum részéről Jalsovitzky Sára szerkeszte, válogatta össze a bemutatásra kerülő tárgyakat. A gyerekek betekintést nyerhetnek a múzeum épülettörténetébe például hogyan lett a zarádokhely Kis Máriaczellből, kolostor, Barok kastély, majd Kiscelli Múzeum egy gazdag bútorgyáros adományának köszönhetően. Megismerhetik a múzeum fontos és érdekes tárgyait: mit jelent egy homár az ajtó felett vagy egyáltalán mi az a cégér vagy verkli, milyen volt egy patika régebben. A kiadvány a múzeum tematikájába illeszkedően bemutatja a korabeli budapesti életet és a főváros egyesítését is. Az áprilisi bemutatón a könyvet óriásira nagyítva ismerhetik meg, színezhetik ki a múzeum tárgyai és Budapest emlékei között a gyerekek és a felnőttek. A kiadvány a Budapest Főváros Iskolakapun Kívüli Tevékenységek című programjának keretében jött létre, ezért köszöntőt mond a bemutatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is.
képek: https://tinyurl.com/kiscelli-barangolo

     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.