2018. április 10., kedd 13:08

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 10., kedd (OS) - Történeti kertek, kastélyparkok napja először Magyarországon

    Idén először, a Miniszterelnökség szervezésében megvalósuló Kulturális Örökség Európai Éve 2018 keretében Magyarország is csatlakozik a Randevú a kertben "Rendez-vous aux jardins" európai szintű több napos rendezvényhez a Történeti kertek, kastélyparkok napjával.  

2018 júniusának első hétvégéjén valósul meg a Történeti kertek, kastélyparkok napja, amely, csatlakozva a Franciaországban évek óta sikeresen futó programsorozathoz, idén újabb országokkal, köztük Magyarországgal bővül.

Az Európai Kulturális Örökség Információs Hálózata (HEREIN) 2015-ben indította el a "HEREIN in Garden" nevű alprojektjét azzal a céllal, hogy a kertépítészeti örökség szakpolitikájával kapcsolatos kérdések európai szinten is szélesebb körű figyelmet kaphassanak. A szervezet 2018-ban a Kulturális Örökség Európai Éve részeként a franciaországi program kibővítését tervezi, melyhez Franciaország mellett négy ország – Litvánia, Magyarország, Németország, Szlovákia – kíván csatlakozni.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.