2018. április 12., csütörtök 09:50

A Miniszterelnökség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - A határon túli örökségelemek megőrzése a cél

    A határon túli örökségelemek megőrzésével foglalkozó konferencián az előadók beszámolnak a Rómer Flóris terv támogatásának köszönhetően eddig elért tudományos eredményekről, ismertetik az egyes megvalósult örökségvédelmi beavatkozásokat és értékmentő felújításokat, valamint számot adnak a résztvevők közösségi felelősségvállalásáról. Egy gondosan építkező összefogás képe tárul fel, melyben a Kárpát-medence élő egyházai, az önkormányzatok, a civil szervezetek és mindazok, akik felelősséget éreznek és felelősséget vállalnak történelmi örökségünk megmentése érdekében, a hozzáadott személyes értékek mellett a Magyar Kormány anyagi hozzájárulására is számíthatnak.

A program 2018-ban újabb helyszínekkel bővül Szlovéniában és Horvátországban. A Teleki Alapítvány koordinálásnak köszönhetően nem csak a templomok, haranglábak és nemesi kastélyközpontok újulhatnak meg, hanem e kulturális örökségre a figyelem is minden eddiginél jobban összpontosulhat a kiállítások, az internetes felületek hírein, a virtuális túrák és kisfilmek élményt adó csatornáin keresztül.


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.