2018. április 12., csütörtök 11:59

A Pénziránytű Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - Az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, valamint a Pénziránytű Alapítvány együttműködésében elkészültek és a tankönyvjegyzékről már rendelhetők azok az új, 5., valamint 6. osztályosoknak szóló matematika munkafüzetek, melyekben a mindennapi élethez kapcsolódó, gyakorlatias pénzügyi feladatokat tartalmazó önálló fejezet is helyet kapott

    A köznevelési tartalmak modernizációjához és az új generációs tankönyvek kidolgozásához szorosan kapcsolódik az az egyedülálló tartalomfejlesztés, amely a matematika oktatás megújítását ötvözi a pénzügyi ismeretterjesztéssel. A Magyar Nemzeti Bank szakmai és anyagi támogatásával működő Pénziránytű Alapítvány 2017. végén kezdeményezte az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnél (EKE-OFI) a pénzügyi témakörök matematika tantárgyban történő megjelenítését. A kezdeményezés hátterében az a szándék állt, hogy a gyakorlatias pénzügyi ismeretek a diákok minél szélesebb köréhez órarendi keretek között is eljussanak, valamint az órán tanult matematikai technikákat, módszereket a gyakorlatban is tudják alkalmazni. Mindez jól illeszkedik az EKE-OFI újgenerációs tankönyv-fejlesztési tevékenységéhez.

http://penziranytu.hu/mindennapi-penzugyek-az-5-6-osztalyosok-matematika-munkafuzeteben
    
     Kiadó: Pénziránytű Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.