2018. április 12., csütörtök 17:46

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. április 12., csütörtök (OS) - Részvétel a Kohéziós Politikát tárgyaló Általános Ügyek Tanácsának ülésén

    A kohéziós miniszterek tanácskozásán Luxemburgban a Magyar Kormányt a Miniszterelnökség két államtitkára, Vitályos Eszter és Takács Szabolcs képviselte.

Vitályos Eszter felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kohéziós politikának továbbra is a Szerződésekben meghatározott célokat kell szolgálnia, azaz a különböző régiók fejlettségi szintje közötti egyenlőtlenségek és a legkedvezőtlenebb helyzetű régiók lemaradásának csökkentését. Ennek értelmében nem szabad mesterséges kapcsolatot létrehozni egymással össze nem függő ügyek között, mint például a kohéziós és migrációs politika vagy a kohéziós és adópolitika. Az államtitkár kiemelte, hogy a bevándorlók integrációja nem jelenhet meg a kohéziós politika szakpolitikai céljaként. Emellett rámutatott, hogy a kohéziós politika nem egyfajta nyugat-kelet irányú szolidaritás, hanem az egységes piac működőképességének zálogát jelentő uniós beruházási politika.

A mai találkozó azért is bírt kiemelt jelentőséggel, mert Magyarország újra nyomatékosíthatta álláspontját, azelőtt, hogy a Bizottság májusban bemutatja a következő hétéves költségvetési ciklusra vonatkozó pénzügyi és kohéziós politikai javaslatát.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.