2018. április 13., péntek 17:29

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OS) - Harminc magyar származású család érkezett Venezuelából Magyarországra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségének köszönhetően. Közülük tíz család elhelyezésére átmenetileg a balatonőszödi egykori kormányüdülőben volt lehetőség.

    A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek. Mindnyájuknak volt biztos megélhetése, szakképzettsége, anyagi háttere Venezuelában, de a kommunista diktatúra és a polgárháborús helyzet miatt menekülni kényszerültek az országból. Sokan közülük elveszítették egzisztenciájukat, otthonukat, és az életük is veszélybe került. A Máltai Szeretetszolgálat információi szerint még mindig vannak olyan magyar családok, illetve családtagok a Dél-amerikai országban, akiket eddig nem sikerült megmenteni. Az ott maradottak iránt érzett felelősség mindenképpen kellő körültekintést és diszkréciót igényel, nehogy még nagyobb veszélybe kerüljenek.
Magyarországnak anyaországként kötelessége segítséget nyújtani a háborús vagy természeti krízis elől menekülő keresztény honfitársainknak.
A magyar származású családok életük újrakezdéséhez Magyarországon kapnak segítséget, ezt a programot a Máltai Szeretetszolgálat valósítja meg.

     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.