2018. április 16., hétfő 10:30

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - LMP: A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapjára -

    1944-ben ezen a napon kezdődött meg több százezer zsidó származású magyar ember gettósítása és deportálása.  Az LMP teljes politikai közössége tisztelettel emlékezik a holokauszt magyarországi áldozataira.

A főhajtáson túl szembe kell néznünk a múlt bűneivel és ki kell mondanunk ma is: soha többet! Mert a jövő reményt ad, a remény pedig mindig legyőzi a félelmet és a gyűlöletet.

A mai nap az emlékezésé, a gyászé és a figyelmeztetésé a jelen- és utókor számára, hiszen az emberi méltóság, a polgári önbecsülés, a társadalmi egyenlőség értékeinek védelme közös feladatunk és felelősségünk.

Az LMP mélységesen elkötelezett amellett, hogy nem lehetnek másodrangú állampolgárok Magyarországon: a különböző identitások, kulturális sajátosságok és hagyományok a magyar nemzeti kultúra szerves részei: erősebbé, gazdagabbá, büszkébbé téve közös hazánkat.

Szél Bernadett
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.