2018. április 16., hétfő 12:04

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - Meggyilkolt magyar állampolgárok százezreire emlékezünk

    A gyűlöletet megalapozó zsidótörvények elfogadása után 1944. április 16-án kezdődött meg Magyarországon a zsidóság gettókba zárása. 74 évvel ezelőtt, ezen a napon vett minden korábbinál nagyobb lendületet a magyarországi zsidóüldözés. Az akkori állam vezetői gerjesztették majd kiszolgálták a gyűlölet politikáját, így közreműködtek a magyar zsidóság szervezett összegyűjtésében, kifosztásában és deportálásában.

A mai napon emlékezünk meg a holokauszt magyarországi áldozatairól. Az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett azonban emlékeztetnünk is kell a hatalom mindenkori gyakorlóit: senki sem fenyegetheti vagy fordulhat a saját nemzete ellen büntetlenül!

Ma, ezekben a sötét időkben emlékeznünk és ismét emlékeztetnünk kell arra, hogy hova vezet a gyűlöletpolitika, honfitársaink megbélyegzése, kirekesztése és listázása.

Az MSZP és a Párbeszéd mély szomorúsággal, gyásszal, a sötétség erőinek növekvő árnyéka mellett rója le kegyeletét valamennyi meggyilkolt honfitársunk emléke és a túlélők fájdalma előtt.  

MSZP-Párbeszéd

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.