2018. április 16., hétfő 15:42

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - A Liberálisok a magyar holokauszt áldozataira emlékeznek

"A magyar holokauszt az egész magyar nemzet, az összmagyarság tragédiája. Minden erőszakkal elhurcolttal kevesebben és kevesebbek lettünk, bárhogyan is számoljuk az áldozatokat, mert egy emberélet kiontása is sok. Felfoghatatlanul pótolhatatlan a hiány" - ezt a közleményt adta ki négy évvel ezelőtt a Fidesz-kormány, amikor meghirdette a Holokauszt-emlékévet. A Magyar Liberális Párt egyetért ennek minden szavával, szellemiségével. Mint ahogy az alapötlettel is, amely Pokorni Zoltán nevéhez kötődik, és amelynek következtében 2001 óta április 16-a a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjaként szerepel a naptárunkban. 1944-ben ezen a napon kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása.

Ezt a szép gesztust sajnos beárnyékolja a kormányzati emlékezet-politika gyakorlata, amely szöges ellentéte a meghirdetett elveknek. Ha a Fidesz komolyan venné a saját közleményét, akkor az elmúlt években nem állították volna vissza a Horthy-kultuszt Magyarországon. Nem állítottak volna fel a Szabadság-téren történelem-hamisító emlékművet a német megszállás áldozataira emlékezve, és nem hirdették volna meg a magyarországi zsidók számára is baljóslatú felhangokkal kísért Soros-kampányt.

Kiadó: Magyar Liberális Párt