2018. április 16., hétfő 19:32

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye
    Budapest, 2018. április 16., hétfő (OS) - Sneider Tamás pert vesztett Ujhelyi Istvánnal szemben

    A PKKB mai napon meghozott első fokú ítélete felmentette Ujhelyi István európai parlamenti képviselőt a rágalmazás és becsületsértés vádja alól. Az eljárást magánvádlóként Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke kezdeményezte az MSZP politikusával szemben. Ujhelyi még egy 2014-ben adott tévéinterjújában kifogásolta, hogy Sneiderből a magyar Országgyűlés egyik alelnöke lehet, mondván a jobbikos politikus korábban egy maffiaszerű szkinhed (bőrfejű) szervezetnek volt a helyi vezetője, ráadásul egy cigány ember sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt el is ítélték korábban. Sneider a per során bocsánatkérést várt az MSZP politikusától, Ujhelyi azonban több alkalommal is világossá tette: olyan kibékíthetetlen erkölcsi, politikai és világnézeti ellentét feszült közte, s a jobbikos politikus között, amely feloldhatatlan.
Ujhelyi István a bíróság mai döntését követően azt mondta: továbbra is fenntartja azon véleményét, miszerint egy rasszista indíttatású, erőszakos bűncselekményért felfüggesztett börtönre ítélt, szkinhead-múlttal vádolható – és emiatt valós és érdemi megbánást eddig nem mutató - közszereplő egy demokratikus országban nem lehet közjogi méltóság. "Különösen sorsszerű, hogy épp a Holokauszt magyarországi emléknapján mondta ki a bíróság, hogy Sneider elveszítette az évekkel ezelőtt velem szemben indított pert. Mindig is a kirekesztés és az erőszak üldözője voltam és az is maradok" – mondta Ujhelyi.
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.