2018. április 18., szerda 13:38

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. április 18., szerda (OS) - Liberálisok: az Orbán-rendszer megfertőzi Európát

    A Liberálisok szerint a józan politikai szereplők joggal aggódnak amiatt, hogy Magyarországon a közszolgálati médiát még inkább a kormánypropaganda eszközévé teszik, hogy a civil szervezetek ellen újabb támadással készülnek, hogy a független tudományos intézeteket is ellehetetlenítik. Macron, Verhofstadt és az akadémikusok nyilatkozatai mind arra figyelmeztetnek: a magyar autokrácia soha nem fog letérni az általa járt útról, ha a magyar társadalom nem lesz elég erős ahhoz, hogy harcoljon ellene. Az ellenzéki pártok, a civilek és minden változást akaró magyar ember azonban összefogva megállíthatja az antidemokratikus erők tombolását. Együtt véget vethetünk az illiberális állam térnyerésének, együtt megállíthatjuk a magyar sajtó, az önkormányzatiság, a független bíróságok ellehetetlenítését és a civil szervezetek kriminalizálását.

A fent említett európai politikusok és az előbb idézett levél írói jól látják: az Orbán-rendszer megfertőzi Európát. Nekünk, demokratáknak közösen kell fellépnünk ellene; ez a választás tanulsága.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.