2018. április 19., csütörtök 20:22

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 19., csütörtök (OS) - A Kormány által létrehozott Európa Kulturális Fővárosa Tárcaközi Bizottság az alábbi állásfoglalást hagyta jóvá az Európa Kulturális Fővárosa 2023 Szakértői Testület kiválasztási eljárásáról, melynek alapján a Testület a második körbe továbbjutó három városról – Debrecenről, Győrről és Veszprémről – határozott.

    Méltatlannak tartjuk a Szakértői Testület egyes tagjainak a pályázó városok meghallgatásán elhangzott ideológiailag előítéletes és elfogult kijelentéseit, melyek megkérdőjelezték a pályázó városok keresztény kulturális örökségét és történeti arculatát.

Eger már a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa pályázatra is igényes programmal készült. Sokrétű tapasztalatait felhasználva most egy művészeti fókuszú pályázatot nyújtott be, amelyben központi szerepet kap a fény, a vizuális kultúra, a filmművészet. Az egriek jól döntöttek, amikor az előzetes kiválasztási ülés eredményhirdetése után is kitartottak elképzeléseik mellett. A Kormány által életre hívott Modern Városok Program keretében lehetőség nyílhat egyes programelemeket megvalósítani, amikkel Eger hosszútávon is gazdagodhat.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.