2018. április 20., péntek 09:00

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 20., péntek (OS) - 320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

    Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett.

A magyar kormány támogatásával létrejött Vándortábor Programnak köszönhetően a táborozó diákok és tanáraik kedvezményes áron – 21000 forintért – teljes körű ellátásban részesülnek. Az általános iskolai felsős és középiskolás tanulók 14 erdei, vízi és kerékpáros útvonalon fedezhetik fel az ország legszebb erdőit-mezőt, folyóit és hegységeit.

A tavalyi első év az útvonalak bejárásával, a táborhelyek kiépítésével telt. A nyári táborok vezetői a felkészítő képzésre jelentkezett 1400 pedagógus közül kerülnek ki. A maximális létszámmal zajló képzést elvégző tanárok a táboroztatásért külön díjazásban részesülnek.

A vándortáborok szervezői - az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség - mindent megtesznek azért, hogy a táborozóknak igazi élményben legyen részük. A kerékpáros és vízi vándortáborokban a Program biztosítja a megfelelő bicikliket, hajókat és a túrázáshoz szükséges további felszereléseket a résztvevő gyerekek számára.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.