2018. április 21., szombat 09:53

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Kilenc vállalkozás és vállalkozó vehette át idén a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által alapított Genius Loci-díjat. Az elismerés azoknak a gazdasági szereplőknek jár, amelyek a társadalmi felelősségvállalási programjukban kiemelten támogatják a tehetséggondozást.

    Idén már negyedik alkalommal adták át a Matehetsz által létrehozott Genius Loci-díjat. Az eseményen Kisgyőri Roland, az EMMI Esélyteremtési Főosztály vezetője mondott köszöntőt. Kiemelte, hogy a Nemzeti Tehetség Program idén ünnepli 10 éves működését, ezen idő alatt a köznevelés finanszírozásán túl mintegy 15 milliárd forintot fordítottak tehetséges gyermekek, tanulók, fiatalok támogatására. – A program idén is folytatódik, több mint 3 milliárd forintot fordít a kormány erre a célra. Bajor Péter, a Matehetsz ügyvezető elnöke elmondta, hogy a tehetség nem tör utat magának, a fiataloknak éppen ezért szakmai és anyagi támogatásra is szükségük van. A vállalatok társadalmi felelősségvállalási programjaiban egyre több helyen jelenik meg a fiatal tehetségek támogatása.

A Vállalatok és Vállalkozók a Tehetségekért pályázat díját helyi kategóriában a metALCOM Távközlési és Rendszerintegrációs Zrt., az Oroszlányi Szolgáltató Zrt., illetve Szabados László vehette át. Regionális kategóriában a MasterGood Cégcsoport, a szlovákiai Regiotel  Fülek Kft., Simon István egyéni vállalkozó és az SMP Solutions Kft. kapta meg. Nemzeti kategóriában a BEIERSDORF Kft., valamint a holland Noaber Alapítványt tüntették ki.

     Kiadó: Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.