2018. április 21., szombat 17:01

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. április 21., szombat (OS) - Az Egyesült Államok Észak-Karolina államában dolgozik az elkövetkezendő napokban a Baptista Szeretetszolgálat HUBA-Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoportja. Amerikai partnereik felkérésére a legutóbbi hurrikán okozta károk felszámolásában vesz részt a vasárnap útnak induló mentőcsapat: elsősorban kidőlt fák miatti helyreállítás és épületek stabilizálása lesz a feladat.

    A magyar segélyszervezet munkatársai korábban már több héten át dolgoztak az észak-karolinai baptistákkal Nederland és Port Arthur településeken kétszáznyolcvan súlyosan sérült ház javításában segédkezve, miután 2017 szeptemberében, közvetlenül a Harvey hurrikán pusztítását követően a magyarok és az amerikaiak közösen állítottak fel mobil konyhát és tisztálkodást segítő bázist.  
A magyar és az amerikai humanitárius segélymunkásoknak és szakembereknek a Harvey hurrikán utáni volt a negyedik közös akciójuk az Egyesült Államokban. Valamennyi alkalommal hurrikán és trópusi vihar miatt siettek az áldozatok segítségére. Ott voltak 2005-ben a Louisianát sújtó Katrina, majd a 2012 októberében a keleti parton végigsöprő Sandy és a 2016 őszén Floridára lecsapó Matthew hurrikán pusztításainak helyszínein is.



     Kiadó: Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.