2018. április 22., vasárnap 10:42

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 22., vasárnap (OS) - Három gyerek, négy kerék, csak épp Londonban

    "A következő kormányzás valószínűleg demográfiai súlypontú lesz" – mondta az újabb hatalmi ciklusra készülő Orbán Viktor. A részleteket még nem fejtette ki, de az világos, hogy a "család" lesz majd a fideszes kormányzás egyik fő témája, legalábbis propaganda és szövegbuborék szinten biztosan. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a "családok gyarapodása" alatt nem a saját családjaik gazdagodását értik; ahogyan tették ezt eddig.
A demográfia, vagy ha úgy tetszik, az "emberi populációdinamika" valóban rendkívül fontos kérdés a jelen Magyarországán, hiszen bennünket fenyeget talán legjobban az elöregedés, a népességfogyás és az immár nemzetbiztonsági kockázatot jelentő elvándorlás problémája. Nagyon helyes, ha a kormány végre felismeri, hogy ezekben a kérdésekben – különösen alkotmányozó többséggel bíró felhatalmazás birtokában – jelentős felelőssége és kötelessége van. Aggodalomra és kétkedésre ad azonban okot, hogy a Fideszt eleddig csak az a néhány száz vagy ezer ember érdekelte igazán, akik a feltőkésített szűk narancsos elithez tartoznak, akik a VIP-szektorokban szürcsölik a közpénz-jellegét elvesztő forintokból vett koktéljaikat és mérik egymáshoz, hogy kinek van nagyobb közbeszerzése.  
A közel húsz évvel ezelőtti orbáni ígéret – "három szoba, három gyerek, négy kerék" – mára kétségkívül sokaknál megvalósult; kár, hogy Londonban, Münchenben, Manchesterben, Brüsszelben vagy éppen Máltán.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.