2018. április 22., vasárnap 10:42

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. április 22., vasárnap (OS) - Három gyerek, négy kerék, csak épp Londonban

    Az elmúlt években közel hatszázezer ember, főként gyermekvállalás előtt álló fiatal hagyta el az országot, elsősorban a fojtogató politikai és gazdasági helyzet miatt. Hivatalos adatokkal alátámasztható, hogy ma már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik meg, néhány évvel ezelőtt csak Angliában annyi magyar gyermek jött a világra, mint ugyanabban az évben Vas megyében. Ha Orbán valóban "demográfiai súlypontra" akarja helyezni a kormányzását, akkor elsőként bocsánatot kell kérnie a kivándorolt százezrektől, amiért cserben hagyta őket, majd radikális fordulattal és szavak helyett valós kormányzati tettekkel csökkentenie kell az elvándorlás szociális és gazdasági hatásait. A Fidesz eleddig csupán "kalandvágyó fiatalokként" tekintett az elment százezrekre, érdekképviseletükkel nem foglalkozott, sőt, másodrangú állampolgárokká minősítette le őket a szavazati joguk adminisztratív korlátozásával.
A kivándorlás súlyos, modernkori Trianonnal felérő sebeket ejt Magyarországon. A hazai gyermekszületések csökkenése, a nyugdíj-kasszába történő befizetések elmaradása, a hazai tudásbázis elporladása mind visszafordíthatatlan következményekkel jár. Ezzel a Fidesz eddig nem volt hajlandó foglalkozni. Félő, most sincs másról szó, mint üres és hazug propagandáról.

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.