2018. április 25., szerda 07:19

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2018. április 25., szerda (OS) - Vallási irataikat követelték a szcientológusok

    A NAV Bűnügyi igazgatóságának Huszti utcai székháza előtt demonstráltak a szcientológusok 2018. április 24-én délután, követelve az alapjogok biztosítását a közösségük számára.

A NAV még októberben foglalt le nagy mennyiségű vallási iratot a Váci úti központjukból, amelyeknek szerintük semmi köze sincs az adóhatóság vizsgálatához, ezzel szemben a vallásgyakorlásuk alapfeltétele.

Ezen iratokat a NAV nem hajlandó visszaszolgáltatni, sok egyéni kérelem ellenére sem és valódi magyarázat nélkül.

Ezek a vallási iratok nélkülözhetetlenek a Szcientológia vallás gyakorlásához, és az érintettek álláspontja szerint ezen iratok indokolatlan lefoglalása a vallásszabadság csorbítása.

A szcientológusok képviselője, Vojtilla Tímea a demonstráción kijelentette: "Rendkívül igazságtalan és méltánytalan a vallási közösségünk minden tagjával szemben az, hogy a legszemélyesebb, legintimebb vallásos iratainkat lefoglalták, és a mai napig NEM szolgáltatták azok nagy részét vissza."

A szcientológusok immár 18. alkalommal rendeztek demonstrációt fél év alatt, sokszor több ezer fővel, és ki fognak tartani, amíg elérik a vallásuk szabad gyakorlását és a méltányos bánásmódot.
    
     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.