2018. április 25., szerda 15:09

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 25., szerda (OS) - Liberálisok: Állítson közös EU-párti EP-listát az ellenzék!

A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján. Az április 8-i választások súlyos kudarccal zárultak, és ennek legfőbb oka az, hogy az ellenzéki pártok egymással versengtek ahelyett, hogy együttműködtek volna – mondta Sermer. Ha kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország. Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Sermer Ádám szerint "a magyar emberek joggal csalódottak, miután a többség a kormányváltásra szavazott, a Fidesznek és Orbán Viktornak mégis kétharmados többsége lett". "Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok vezető politikusa. “Nem csodálkozhatunk azon, hogy Budapest utcáit hétről hétre ellepi a csalódott ellenzéki emberek százezres tömege. Az emberek joggal tüntetnek egy igazságos választási rendszerért, a szabad és demokratikus Magyarországért" – utalt a kormányellenes budapesti tüntetésekre a politikus.

Kiadó: Magyar Liberális Párt