2018. április 26., csütörtök 08:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - KEP Törzsasztal Fórum az április 8-i választásról

Ágostházy Szabolcs a Fidesz frakcióvezető kabinetfőnöke a KEP legutóbbi Törzsasztal Fórumán az április 8-i választás tapasztalatairól tartott színvonalas vitaindítót: harmadszor nyert a Fidesz kétharmados többséggel. Ezen maga a párt vezetősége is meglepődött, különösen európai kontextusban tűnt valószerűtlennek. Megdőlt az a paradigma, hogy a nagy szavazói részvételi arány a váltásnak kedvez. Az előadó számba vette, mi befolyásolta a kampányt. A Fidesz pártszövetség egységes maradt, ha belül volt is vita, szemben az ellenzék pártjaival, melyek sokat ártottak egymásnak egymás bírálatával. A sokat támadott migráns téma társadalmi aggodalmakra adott választ. A hódmezővásárhelyi választás tanulsága is a Fidesznek segített, megmozdult a tagság. A hallgatóság kérdései kitértek az életszínvonalra is pl. arra, hogy ne legyenek alacsonyabb jövedelmek a minimálbérnél. Felvetődött, hogy a nép várja azt a szerénységet, amit a pártelnök kiemelt a győzelem után. Válaszában az előadó kifejtette, hogy a kormány 2010 óta mindig a munkahelyek létesítésére törekedett. A jó családpolitika hosszú távú, kiemelt befektetés. A rendezvény moderátora Czeglédi József KEP elnök külön megköszönte, hogy a választás előtt 1 hónappal Gulyás Gergely frakcióvezetővel, most pedig kabinetfőnökével találkozhattak és sok értékes információt kaptak. További inf.: www.kepcp.hu

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület