2018. április 26., csütörtök 12:08

A Magyar Államkincstár közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - A Kincstár eleget tesz a számvevőszéki vizsgálatban foglaltaknak  A Magyar Államkincstár ahogy eddig, úgy ezt követően is felelősen őrködik a közpénzek felhasználása felett. Ehhez a korábbinál még hatékonyabb belső szabályozási környezetet, valamint magas színvonalú információbiztonsági követelményeket alakít ki, illetve továbbfejleszti a pénzügyi ellenőrzés hazai módszertanát.

    Az Állami Számvevőszék rendszeres ellenőrzési tevékenysége keretében áttekintette a Kincstár gazdálkodását, az intézmény belső szabályrendszerét, a központosított illetményszámfejtő rendszer(KIRA), illetve az önkormányzati adó és gazdálkodási rendszer (ASP) működését. A jelentés megállapította, hogy a Kincstár szabályszerű pénzügyi gazdálkodást folytatott, azonban néhány területen további lépések megtételét javasolja, amihez már el is készült az ezt célzó intézkedési terv.
    
     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.