2018. április 26., csütörtök 12:09

A Magyar Államkincstár közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) -

    Az esetleges információbiztonsági kockázatok és szervezeti folyamatok nyomon követését változatlanul belső monitoring rendszer segíti, az eredményeket pedig szakértői csoport értékeli. A KIRA-rendszer működésének javítására a Kincstár modern informatikai fejlesztések megvalósítását tervezi. A számvevőszéki vizsgálattal e területen feltárt problémák orvoslása gyakorlatilag megtörtént. Ezen túlmenően az adatok szakszerű kezelése érdekében a helyi önkormányzatok számára az elektronikus információrendszer működéséhez alkotott szabályok nyújtanak iránymutatást. Az önkormányzati pénzügyi beszámolók minőségének javítását célzó– az uniós irányelvekkel és nemzetközi előírásokkal összhangban kialakított – hazai módszertan továbbfejlesztését az Állami Számvevőszék javaslatai alapján szintén megkezdte.

A Magyar Államkincstár feladatköre az elmúlt időszakban jelentősen kibővült, hiszen már a különféle családi- és szociális támogatások mellett az agrár-vidékfejlesztési források, illetve a nyugdíjak és kapcsolódó ellátások kifizetéséért is felel. Elmondható, hogy a szervezeti átalakulás eredményesen végbement, a Kincstár működése és gazdálkodása pedig a jogszabályoknak megfelelően valósul meg.

     Kiadó: Magyar Államkincstár

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.