2018. április 26., csütörtök 14:04

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye
    Budapest, 2018. április 26., csütörtök (OS) - Negyvenedik jubileumi évét ünnepeli idén a közigazgatási felsőoktatás

    1978-ban indult el a felsőfokú közigazgatási szakemberek képzése az Államigazgatási Főiskolán. Többek között erre emlékeztek április 26-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, amely ma a közigazgatási felsőoktatás központja, ahol napjainkban a közigazgatási képzések a teljes közszolgálati karriert végig kísérik.
Az Államigazgatási Főiskola 1978-ban nyitotta meg kapuit, majd a kétezres évektől már tíz egyetemen folyt közigazgatási szakokon képzés. Ez idő alatt a közigazgatási felsőoktatás professzionális és elismert szakmává emelte a tisztviselői hivatást.
A jubileumi év Ludovika Egyetemi Campuson megrendezett nyitókonferenciáján elhangzott, hogy a generalista közigazgatási szakemberek felsőfokú képzése több európai ország számára is mintát jelentett, és negyven év alatt tisztviselők generációit adta a közszolgálatnak. Ez a jubileum közösségi ünnep. Ünnep azon egyetemek, oktatók, kutatók és felsőoktatási dolgozók számára, akik hozzátehettek valamit a felsőfokú közigazgatási szakemberképzés fejlesztéséhez. Hasonlóan fontos ez az évforduló a magyar közigazgatás és a tisztviselői kar számára is, amely egyre erősebb képzési alapokra építhette saját képességeit és személyi kapacitását. A konferencián jubileumi emlékplakettek átadására is sor került.


     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.