2018. május 10., csütörtök 16:29

A HIT Gyülekezete közleménye
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - A Hit Gyülekezete szolidáris a Kossuth téren kedden megtámadott református egyházi vezetőkkel.

    A Hit Gyülekezete megdöbbenéssel értesült róla, hogy a keddi Kossuth téri tüntetésen megtámadták és leköpték Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, a 76 éves Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát.
Végtelenül szomorúnak tartjuk, hogy a szabadon választott Országgyűlés alakuló ülése idején a Kossuth téren köztiszteletben álló, idős tudós és egyházi vezetők estek áldozatul a verbális és fizikai agressziónak.
A Hit Gyülekezete szolidáris a megtámadott egyházi vezetőkkel és leszögezi: ide, az emberi méltóság sárba tiprásához és a demokrácia megcsúfolásához vezet a magyar közéletet hetek óta mérgező uszítás és gyűlöletkeltés.

     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.