2018. május 10., csütörtök 20:46

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - Útlevélcsalások - Nyílt levélben követelünk azonnali magyarázatot Szijjártó Pétertől!

    Tisztelt Szijjártó Péter!

Sajtóértesülések szerint könnyen előfordulhat, hogy az Orbán-kormány hanyagsága miatt a magyaroknak újra vízumot kell majd kérvényezni, ha Amerikába akarnak utazni. Az Egyesült Államok ugyanis rossz néven vette, hogy a magyar hatóságok százával juttattak bűnözőket magyar útlevélhez, amellyel lehetőségük van Amerikába utazni. Az amerikai hatóságok szerint súlyos biztonsági rés van a magyar határvédelmi rendszerben. A Magyar Liberális Párt szeretné megtudni, hogy milyen bűnözőkről van pontosan szó? A 700 problémás útlevélből hányat kaptak meg terroristák vagy terroristákat támogató személyek? A Liberálisok tudni szeretnék, hogyan történhetett meg az, hogy ilyen nagy számban jutottak bűnözők magyar útlevélhez? Milyen lépéseket tett azóta a magyar kormány, hogy megakadályozza a további visszaéléseket? Vagy előfordulhat az, hogy a magyar kormány tudtával és beleegyezésével több száz gazember jutott magyar útlevélhez? Két lehetőség van: a magyar hatóságok vagy óvatlanok, vagy szervezetten vettek részt a bűnözök útlevélhez juttatásában. Egyik rosszabb, mint a másik. Miközben a menekültválság kapcsán az Orbán-kormány folyamatosan a magyar emberek biztonságáról papol, érthetetlen, hogy történhetett ilyen eset. A magyarok biztonsága érdekében azonnali és teljes körű magyarázatot várunk!

Üdvözlettel,
Magyar Liberális Párt - Liberálisok

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.