2018. május 11., péntek 08:36

Az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. május 11., péntek (OS) -

    A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Gugán János, az Országos Horvát Önkormányzat elnöke, Juhász Tibor, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke, Muszev Dancso, a Bolgár Országos Önkormányzat elnöke, Ropos Márton, az Országos Szlovén Önkormányzat elnöke és Szutor Lászlóné, a Szerb Országos Önkormányzat elnöke, valamint Dr. Rónayné Slaba Ewa lengyel nemzetiségi szószóló.

A pályázati felhívásnak megfelelően a beérkezett csaknem 600 művet a zsűri négy, témájában és komplexitásában is eltérő tartalmú kategóriában értékelte ("Mesevilág" – nemzetiségi meserészlet, mesefigurák; "Nagyszüleink/Őseink játékai"; "Hogyan éltek, hogyan laktak?" – nemzetiségi berendezési és használati tárgyaink; "A múlt díszei" – nemzetiségem népi motívumai). A kiállításon a fenti kategóriákban helyezést elért műveken kívül a különdíjban részesülő rajzok, összesen 50 alkotás látható.

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.