2018. május 12., szombat 13:09

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 12., szombat (OS) - Buszbeszerzések - Liberálisok: a kormány fideszes haverok javára bünteti a budapestieket

        A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy vonja vissza azt a kormányhatározatot, amely ellehetetlenítette a budapesti buszbeszerzéseket.
     Az említett kormányhatározat értelmében a kormány 2016-ban létrehozta a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottságot (NABB), amely megalakulása óta blokkolja az új budapesti autóbuszbeszerzéseket. Megszabja a fővárosnak, hogy milyen buszt vehet és milyet nem. Lényegében előírja a fővárosnak, hogy csak magyar buszokat lehet vásárolni, miközben jelenleg nincs olyan magyar autóbuszgyártó vállalat, amely a budapesti igényeket ki tudná elégíteni.
     A kormány azért hozta létre ezt a bizottságot, hogy olyan cégre bízza a magyarországi és a fővárosi buszbeszerzéseket, amelynek Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás az egyik első számú haszonélvezője. Ez a cég a külföldi gyártóknál sokkal drágábban, technikailag megbízhatatlan buszokat gyártott, és azt is olyan kis számban, hogy az még a budapesti igényeket sem fedezi, nemhogy az országosat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.