2018. május 13., vasárnap 11:49

A Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. május 13., vasárnap (OS) - A MIJE közleménye az új Parlament és Kormány megalakulása kapcsán, különös tekintettel az ezen eseményeket övező fokozott össztársadalmi és nemzetközi figyelemre, illetve az elkövetkező időszakban a különböző társadalmi csoportokat érintő jogpolitikai célokra

A MIJE szeretné egyetértését kifejezni a negyedik miniszterelnöki ciklusát megkezdő Orbán Viktor beiktatási beszédének azon részével, miszerint: "A magyar politika nem szimpatizálhat a demokráciaexport-elméletekkel, nem társulhat azokhoz, akik más népeket kioktatnak, és akik a német, az orosz, a török népet és annak vezetőit sértegetik."

A fenti elv nem csak nemzeti, hanem vallási csoportok sértegetése szempontjából is irányadó kell, hogy legyen. Reméljük, hogy azok a médiumok, illetve közszereplők és politikusok, amik és akik az utóbbi időben többnyire méltatlan módon támadták az említett (és nem említett) csoportokat, átgondolják ezen tevékenységük etikai aspektusait és lehetséges társadalmi következményeit, különösen a közelmúlt eseményeire tekintettel: az általános hangulatkeltés -világnézeti meggyőződéstől, politikai elköteleződéstől függetlenül- fizikai atrocitásokba csaphat át egyházi személyekkel szemben is, mely elítélendő, érje az bármely felekezet tagját is e minőségében, legyen akár a társadalom többsége vagy egy kisebbség által követett vallás képviselője.

Kiadó: Magyar Iszlám Jogvédő Egyesület