2018. május 14., hétfő 07:08

A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. május 14., hétfő (OS) - Nemzetközi díjért versenyezhetnek a legintelligensebb vállalatok, mert idén ötödik alkalommal kerül sor az "Év intelligens vállalata" versenyre Magyarországon, és ezzel párhuzamosan idén először az Egyesült Királyságban és Belgiumban is. A díjat az a cég kaphatja, amelyik által delegált munkavállalói csapat tagjainak az intelligenciahányados-átlaga a legmagasabb.

    A verseny az "Év intelligens vállalata" címért folyik minden évben. A díjat a Mensa országos szervezetei adják át, vagyis a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő egyesületek. A Mensa 130 ezer tagot számlál szerte a világon, közülük 3500-an Magyarországon élnek.
A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Először egy online tesztet töltenek ki, majd a legjobb eredményt elérők a második körben már a hivatalos Mensa-tesztet írják meg.
A szervezők vigyáznak a munkavállalók személyiségi jogaira és a vállalat jó hírnevére is: kizárólag a résztvevő munkavállalók tudhatják meg a saját eredményüket, a cégek vezetői és a közvélemény pedig majd csak a legjobb három vállalat nevét a novemberi díjátadón.
Az elmúlt években a hazai vállalatok összesen több ezer munkavállalót neveztek a versenybe, amely a Mensa HungarIQa Egyesület közreműködésével zajlik. Az alapító, Rutai Gábor szerint egyre több ország érdeklődik már a díj megrendezése iránt.
Nevezni május végéig lehet a www.intelligensvallalat.hu oldalon.
press@mensa
    
     Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.