2018. május 15., kedd 14:25

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OS) - "Veszélybe került a magyar egyesülési jog" - A Liberálisok reakciója Soros György alapítványának távozására

    A Magyar Liberális Párt szerint a kormány a civil ellenes politikájával a magyar demokráciát támadja. A Liberálisok szerint komoly veszteséget jelent, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok Berlinbe költöznek az Orbán-kormány gyűlöletkeltő politikája miatt. A Soros György által létrehozott alapítvány a magyar kultúra és művészeti élet, a sajtószabadság és az átláthatóság támogatója. Soros alapítványa azért küzd, hogy Magyarországon minden ember egyenlő egészségügyi ellátásban és minőségi oktatásban részesülhessen. Soros György 1984 óta a magyar demokratikus társadalom egyik legfontosabb mecénása.

A Fidesz-kormány antiszemita és hazugságoktól hemzsegő Soros-ellenes kampányát követően azonban az alapítvány nem tudta saját munkatársainak a biztonságát garantálni. Emiatt döntöttek a távozás mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a magyar demokrácia válságos állapotba került, hiszen nem garantálja minden állampolgárának a biztonságát. A Nyílt Társadalom Alapítványok elköltözésére azért került sor, mert az Orbán-kormány elemi támadást intézett az egyesülési jog ellen. Olyan törvényeket hoz, amely súlyosan hátrányos helyzetbe hozza azokat az embereket, akik civil szervezetekben az alapvető emberi jogokért küzdenek. A magyar emberek érdeke az lett volna, hogy Soros György alapítványa Magyarországon folytassa munkáját. Súlyos veszteség és intő jel a szervezet távozása.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.