2018. május 15., kedd 15:17

A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete közleménye
    Budapest, 2018. május 15., kedd (OS) - Példa nélküli folytatást könyvelhet el a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary elnökségének áprilisi intézkedése: a fejlesztési tárca kezdeményezésére május 15-én háromoldalú egyeztetést tartott a Magyar Nemzeti Bank, a Gazdasági Versenyhivatal és a fuvarozói érdekképviselet az autóbuszok 2018. évi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjainak drasztikus emelkedéséről. A NiT Hungary írásban is előterjeszti azokat a konkrét megoldási javaslatokat, melyekkel tervezhetőbbé tehető a személyszállító kis- és középvállalkozások tevékenysége.

    "Be kell látni, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás olyan költség, amely az áthárítás kényszeréből fakadóan megjelenik a fuvardíjakban, így a mostani drasztikus emelkedés terheit végső soron a megrendelők, az utasok lesznek kénytelenek viselni. Tárgyalópartnereink megértették azt a problémát, amit az évközi díjtarifa-hirdetés és a KGFB díjak rendszerének átláthatatlansága jelent az autóbuszos kkv-k körében." – mondta Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára a mai egyeztetés után.

Részletek:
http://utononline.hu/2018/05/15/egy-asztalnal-a-felugyelet-a-versenyhivatal-es-az-erdekkepviselet/
     Kiadó: Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.