2018. május 16., szerda 12:45

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 16., szerda (OS) - Hazánkban rendezte meg éves találkozóját az Európai Vallási Vezetők Tanácsa (ECRL), amely 34 vallási vezetővel Európa minden felekezetét képviseli, és így a kontinens legreprezentatívabb vallásközi szervezete. A 3 napos találkozónak ezúttal a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége volt a házigazdája, a közösség vezető lelkésze, Sivaráma Swami ugyanis 2014 óta képviseli a hindukat a szervezetben.

    A résztvevők a zártkörű közgyűlést követően ellátogattak a budapesti Haré Krisna Központba. Másnap nyilvános szimpóziumot tartottak "A vallásközi összefogás szerepe a társadalmi összetartás és az emberi biztonság területén" címmel, melyen magyarországi egyházi vezetők és képviselők is részt vettek. Ezt követően bekapcsolódtak a krisnás Ételt az Életért Alapítvány kiemelt élelmiszerosztó akciójába, ahol több száz adag élelmiszercsomagot és meleg ételt osztottak ki a rászorulóknak a Városligetben. Az este folyamán magyarországi egyházak képviselővel vallásközi kerekasztal beszélgetésen vettek részt a Párbeszéd Házában, ahol betekintést nyertek a hazai vallásközi kapcsolatok helyzetébe. A tanács tagjai végezetül ellátogattak Krisna-völgybe, Európa legnagyobb ökofalvába.

A találkozót követően az ECRL nyilatkozatban hívta fel a figyelmet arra, hogy a különféle vallású emberek közötti összekötő szálak jóval erősebbek, mint a különbségek, és egymás kultúrájának, hitének és gyökereinek a tisztelete pedig nemcsak kötelességünk, hanem valójában gazdagabbá is teszi Európa polgárait.
     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.