2018. május 19., szombat 16:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 19., szombat (OS) - Belefulladunk a Fidesz nemtörődömségébe -

    Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy a kormánynak semmilyen terve nincs a légszennyezettség csökkentésére, miközben az Budapesten és számos más városban meghaladja a határétéket és komoly, emberéleteket követelő egészségügyi problémát jelent. A Fidesz még a problémát sem hajlandó elismerni, az LMP-nek a megoldásra is kész terve van, melynek része, hogy be kell vezetni a dugódíjat.

A napokban az Európai Bizottság egy korábbi kötelezettségszegési eljárás alapján az Európai Unió Bíróságához fordult Magyarország ellen, mert a Bizottság úgy látta, hogy a magyar kormány nem tesz érdemi lépéseket az Uniós határértékeket meghaladó hazai légszennyezettség csökkentésére. Bár a kormányt vélhetően nem egy uniós eljárás fogja jobb belátásra bírni, de az EU-s döntés is rávilágít arra, hogy a hazai légszennyezettség egy újabb olyan probléma, melyről a Fidesz még tudomást sem hajlandó venni: ez derült ki Gulyás Gergely bizottsági meghallgatásán, aki LMP-s kérdésre konkrétan semmit nem tudott mondani arra, hogy mik a kormány vonatkozó tervei.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.