2018. május 22., kedd 08:00

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. május 22., kedd (OS) - KEP Párbeszéd Fórum az Akadémián az elmúlt 100 évet vizsgálta

A migráció aktuális problémái témájában Dr. Gallai Sándor, a Migrációkutató Intézet tudományos igazgatója, a Corvinus Egyetem docense kifejtette, hogy Európában kritizálják azokat, akik szembehelyezkednek az EU politikájával. A V4 ezt sikerrel megtöri: az emberi-jogi vonulat mellett érvényesül a biztonságpolitika szempontja. Az európai integráció néhány új kihívását elemezte Prof. Schöpflin György az Európai Parlament tekintélyes magyar képviselője. Alapkérdés a demokrácia. Az integrálás, mint folyamat, eleve jó. Az EP szerint Európában háború elképzelhetetlen. Közép-Európa felzárkózása még nem történt meg. Az előadásokat követően kérdéseket tett fel a hallgatóság. Érdeklődtek, pl.  hogy minek tudható be a nagy különbség Ausztria és Magyarország között; az EU tudja-e, hogy mennyibe kerülnek a migránsok, a kisebbségekkel kapcsolatban lesz-e döntés. Többek véleménye: a V4 erősítése hathatós lenne a migrációval szemben.  A jelenlévő előadók a lehetőség szerint minden kérdésre választ adtak a jó légkörű tanácskozáson.  Erre utal, hogy ellenvetés nélkül került elfogadásra és már május 18-án kiadásra a rendezvényről a KEP záró közleménye, amelyet a Fórum Szervező Bizottsága készített Dr. Czeglédi József KEP elnök vezetésével. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület