2018. május 22., kedd 15:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. május 22., kedd (OS) - Tarlós István és a kormány adjon magyarázatot a hármas metró felújításának csúszására! -

    Sajtóértesülések szerint az M3-as metró felújított szakaszának próbaüzemi átadása akár hónapokkal csúszhat. A csúszás mögött újabb elszámolási vita állhat. Az LMP az Országgyűlésben és a Fővárosi Közgyűlésben is magyarázatot követel.

A metrófelújítás körül már így is számos botrány alakult ki, most körvonalazódik az újabb. Az eredetileg idén decemberre tervezett első szakasz próbaüzeme több hónappal elcsúszhat: mivel a többletköltségeket a tendergyőztes Strabag a fővárosra terhelheti, erre pedig nincs megfelelő fedezete Budapestnek.

Az LMP az Országgyűlés és a Fővárosi Közgyűlés következő ülésein vár magyarázatot a kormánytól és a városvezetéstől: megint milyen pénzügyi elszámolási vita áll a háttérben, mekkora csúszással kell számolniuk a budapesti adófizetőknek, hogy áll Tarlós István az akadálymentesítésre vonatkozó ígéretével.

Csárdi Antal,
az LMP országgyűlési képviselője

Gál József,
az LMP fővárosi képviselője
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.