2018. május 23., szerda 15:47

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. május 23., szerda (OS) - Meg kell szüntetni a letelepedési kötvényprogramot

    A Párbeszéd szerint az Államadósság Kezelő Központtól kapott adatokból bebizonyosodott, hogy óriási anyagi károkat okozott a magyar lakosoknak a letelepedési kötvényprogram, ezért a párt újra kezdeményezni fogja a Rogán által megálmodott konstrukció megszüntetését, valamint a nyerészkedő off-shore cégek megadóztatását.
A G7 gazdasági portál megkapta az Államadósság Kezelő Központtól a négy év alatt kibocsátott kötvények adatait, amelyből kiderült, hogy a magyar állam 17,5 milliárd forintot veszített a letelepedési kötvényeken, vagyis minden magyar embert 18 ezer forintos kár ért. A kötvényeket árusító off-shore cégek, ugyanakkor 156 milliárdot nyertek az üzleteken.
A Párbeszéd szerint törvénymódosítással kell eltörölni a letelepedési kötvény bizniszt, hiszen a program csak szünetel, a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény ugyanis a mai napig nem módosult, emellett indokolt az alapos kivizsgálás is, valamint különadóval kell sújtani értékesítést végző offshore cégeket.
Barabás Richárd, a Párbeszéd szakpolitikusa
Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság  MSZP-s tagja

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.