2018. május 24., csütörtök 13:55

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Május 24-én felhívást fogadott el a VDSzSz Szolidaritás XIX. Küldöttgyűlése a személyszállító vonatokon szolgálatot teljesítő személyzetet érő egyre gyakoribb és agresszívebb támadások miatt

    Május 24-én tartotta a VDSzSz Szolidaritás XIX. Küldöttgyűlését. A szakszervezet legfontosabb döntéshozó szerve felhívást fogadott el:
Növekvő aggodalommal figyeljük a személyszállító vonatokon szolgálatot teljesítő személyzet ellen elkövetett egyre gyakoribb és agresszívebb támadásokat.
Sajnálattal tapasztaljuk a MÁV-START Zrt. vezetésének ezzel kapcsolatban tanúsított passzív magatartását. A munkáltató kötelessége ugyanis a biztonságos munkafeltételek megteremtése és biztosítása.
Tagjainktól nem elvárható, hogy megfélemlítve és megalázva teljesítsenek szolgálatot. Épp ezért felszólítjuk a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját és a döntésre jogosult vezetőket, hogy számolják fel a tarthatatlan munkavégzési körülményeket, és folyamatosan egyeztessenek szakszervezetünkkel a szükséges intézkedésekről.
A VDSzSz Szolidaritás több javaslatot is tett már az elfogadhatatlan helyzet mérséklése, tagjaink megóvása érdekében, érdemi válasz azonban nem érkezett a munkáltatótól. Szakszervezetünk több éve kezdeményezte a nyugati vasúttársaságoknál sikerrel alkalmazott, elrettentő erővel bíró testkamerák bevezetését az utasokkal érintkező vasutasok számára, ez azonban még mindig nem valósult meg.
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.