2018. május 24., csütörtök 16:32

A HIT Gyülekezetének közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Valótlanságot állított a Hit Gyülekezetéről a Célpont.

    A Hír TV Célpont című műsora február 23-án (a két nappal későbbi, hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban) valótlanul azt állította, hogy a Fidesz a Hit Gyülekezetén keresztül támogatja a Romano Kraj nevű szervezetet. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Hit Gyülekezete Hódmezővásárhelyen hitéleti és karitatív szolgálatot végez és az általa megtartott étel- és ruhaosztással nem vett részt a hódmezővásárhelyi időközi polgármester választás kampányában. A Hit Gyülekezete egyháznak a nevezett cikkben bemutatott Romano Kraj nevű szervezethez semmi köze nincs, a Hit Gyülekezete nem vett részt semmilyen szavazatvásárlásban.
A valótlan állítást a műsor bemutatását követően átvette az Index és az azóta megszűnt Magyar Nemzet is.
A Hit Gyülekezete mind a Hír TV, mind a valótlan állítást átvevő lapok ellen sajtó-helyreigazítási pert indított. Az Index még a tárgyalás kitűzése előtt közzétette a Hit Gyülekezete által kért helyreigazítást, a héten pedig a Hír TV és a Magyar Nemzet kiadója is egyezséget kötött a bíróság előtt a Hit Gyülekezetével, amelyben vállalták a perköltség megfizetését és a helyreigazítás közzétételét.
     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.