2018. május 29., kedd 21:11

Az Amnesty International Magyarország közleménye
    Budapest, 2018. május 29., kedd (OS) - Az új STOP Soros egy kegyetlen kísérlet arra, hogy kriminalizálja a civileket - A kormány ma este benyújtotta az Országgyűlésnek a STOP Soros törvényjavaslat-csomag egy újabb verzióját

    "A magyar kormány láthatóan mindennél jobban elkötelezett, hogy Magyarország legyen Európában az az ország, amely a lehető legkegyetlenebbül bánik a menedékkérőkkel és menekültekkel. A kormány újabb kísérletet tesz arra, hogy a már eddig is egyértelmű intoleranciáját, idegengyűlöletét és rasszizmusát egy újabb szintre emelje." - mondta Iván Júlia, az Amnesty International Magyarország igazgatója.

"Ez egy kegyetlen kísérlet arra, hogy hermetikusan lezárják a határokat a menekülők elöl, és kriminalizálják az olyan tökéletesen jogszerű tevékenységeket mint az információszolgáltatás vagy a jogi segítségnyújtás a menedékkérők számára. Ez alkalmas lehet arra, hogy megbénítsa az ezekért az emberekért dolgozó szervezeteket, és a már így is kiszolgáltatott menedékkérőket és menekülteket még kilátástalanabb helyzetbe sodorja."

"A képviselőknek helyesen kell cselekedniük, és nemet kell mondaniuk a civilek és a civil szervezetek elleni újabb támadásra."

     Kiadó: Amnesty International Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.