2018. május 30., szerda 09:32

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 30., szerda (OS) - Ez Magyarország étele 2018-ban. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete 2018. május 26-án a Budapesti Gazdasági Egyetem első alkalommal rendezte meg Magyarország étele 2018. elnevezésű, élőmunkás, melegkonyhai szakácsversenyét. A döntőben 12 csapat mérte össze tudását.

    A sajtótájékoztatón kiderült, a versennyel egy hatalmas presztízsű, hazai szakácsverseny életre hívása volt a cél, melynek során a szakácsok prezentálásában olyan új ételek születtek, melyben a vidék és a hazai termelés is visszaköszönt. Ezen felül pedig az identitástudat erősítése és a hagyományok átmentése is a céljaik között szerepelt.
 "Célunk, hogy minden évben olyan új ételek szülessenek, amik legalább akkora ívű pályát járhatnak be, mint például a gulyásleves, amit szinte a világ minden táján ismernek.  Meggyőződésünk, hogy az elmúlt időszakban a magyar konyha méltatlanul került a háttérbe és ennek következményeként legalább hatvan éve nem is nagyon születtek olyan új ételek, amiket a szakma elterjeszthetett volna a melegkonyhás egységek kínálatában. Ezért gondoljuk azt, hogy ez a hazai szakácsverseny életre hívása fontos lépcsőfok lehet a jövő gasztronómiájának meghatározásában." - fogalmazott Asztalos István az Egyesület elnöke.
A 2018. május 26-ai döntő győztese a Mangó étterem képviseletében Nótár László és segítője Hosszú Ivett Kamilla. Az ételt megalkotó csapat neve a "Mintha anyám főztje volna" volt, az étel pedig egyszerűen a "Belfegor" fantázianevet kapta.

     Kiadó: Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.