2018. június 1., péntek 07:39

A BAGázs Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. június 1., péntek (OS) - Útjára indul Magyarország első mozgó adományboltja, a BAGázs Bazár

    A BAGázs Közhasznú Egyesület június 1-ével Bagázs Bazár néven elindítja társadalmi vállalkozását. A Ford Transitból kialakított mozgó adománybolt Pest megye településein hátrányos helyzetű munkavállalók bevonásával értékesít majd kiváló minőségű használt ruhát, játékokat és konyhai eszközöket elérhető áron.

A megnyitón jelen lesz a Prezi több mint 80 önkéntese, akik ugyanezen a napon az egyesület új, dányi közösségi helyének alapozásában is részt vesznek.

A BAGázs Bazár Vásárlóiként egyrészt a vidéki fiatal középosztály tagjaira számítanak, másrészt a szegénységben élőkre, akik - részben a mobilitás hiánya miatt - helyben keresnek vonzó árú, minőségi ruhát. Mivel az eladásra kínált áru forrása adomány, a mozgóbolt alacsony költségekkel működtethető, a bevétel részben a foglalkoztatásra, részben az Egyesület pénzügyi, fogyasztói tudatosság fejlesztését is célul kitűző romaintegrációs programjainak megvalósítására fordítható.

A BAGázs Bazár működtetésével olyan vállakozás építhető, mely hosszú távú segítséget jelenthet a romatelepen élőknek, mukahelyet teremt, azáltal, hogy hátrányos helyzetű munkavállalókat foglalkoztat, segíti azok elsődleges munkaerőpiacon való elhelyezkedését, és bevételei cigánytelepen élők fejlesztését szolgáló programokra fordíthatók.


     Kiadó: BAGázs Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.